Lokalita a dostupnosť Malacky a ZáhorieNovinky a aktuality v MalackáchPodujatia a komunitné akcie Malacky a okolie
Späť na blog

Letné akcie v Malackách: Čo by ste si nemali nechať ujsť

Leto je ideálnym časom na objavovanie a užívanie si krásnych miest na Slovensku. Malacky ponúkajú množstvo zaujímavých podujatí a atrakcií, ktoré by ste si toto leto rozhodne nemali nechať ujsť. Či už ste miestni obyvatelia alebo návštevníci, pripravili sme pre vás prehľad najzaujímavejších letných akcií v Malackách.

Letné festivaly a kultúrne podujatia

V Malackách sa počas leta koná množstvo festivalov a kultúrnych podujatí. Medzi najpopulárnejšie patrí Malacký jarmok, ktorý sa uskutoční od 15. do 17. júla. Na jarmoku nájdete tradičné remeselné výrobky, gastronomické špeciality a množstvo zábavy pre deti aj dospelých.

Pre milovníkov hudby je tu Malacký hudobný festival, ktorý sa bude konať 23. augusta. Môžete sa tešiť na vystúpenia miestnych aj zahraničných kapiel. Festival prináša rôzne hudobné žánre, takže si určite každý nájde to svoje.

Ďalším zaujímavým podujatím je Malacké kultúrne leto, ktoré prebieha od júla do septembra a zahŕňa rôzne koncerty, divadelné predstavenia a výstavy​​.

Športové podujatia a aktivity

Leto je tiež obdobím športových podujatí a Malacky ponúkajú širokú škálu aktivít pre všetkých športových nadšencov. Malacký polmaratón sa uskutoční 10. septembra a priláka bežcov z celého Slovenska aj zo zahraničia. Okrem hlavného behu sú pripravené aj sprievodné aktivity a súťaže pre deti.

Historické a turistické atrakcie

Pre tých, ktorí majú radi históriu a kultúru, Malacky ponúkajú množstvo zaujímavých miest na objavovanie. Kaštieľ v Malackách je jedným z najvýznamnejších historických objektov v meste a ponúka prehliadky, ktoré vás prenesú do minulosti.

Návšteva Múzea v Malackách je skvelou príležitosťou dozvedieť sa viac o histórii a kultúre regiónu. Múzeum ponúka bohatú zbierku exponátov a interaktívnych výstav.

Výhody bývania v Corvus Malacky

Bývanie v bytoch Corvus Malacky prináša množstvo výhod. Plánuje sa výstavba cyklochodníka, ktorý zabezpečí výborné napojenie do mesta Malacky a okolia. Výstavba cyklochodníka vrátane lávky už má stavebné povolenie a mesto Malacky aktívne rieši financovanie z fondov EÚ na jeho realizáciu. Tento projekt zlepší dostupnosť a komfort pre všetkých obyvateľov, ktorí preferujú ekologický a zdravý spôsob dopravy. Zároveň, ak plánujete investovať do nehnuteľností, nezabudnite, že cena za m2 Bratislava sa môže výrazne líšiť v závislosti od lokality a typu nehnuteľnosti. Tiež je dôležité si uvedomiť, že daň z predaja nehnuteľnosti zaťaženej hypotékou môže ovplyvniť vašu finančnú situáciu.

Záver

Letné akcie v Malackách ponúkajú bohatý program pre každého. Či už hľadáte kultúrne zážitky, športové aktivity alebo historické objavy, Malacky sú ideálnym miestom na strávenie leta. Nezabudnite sledovať corvusmalacky.sk pre aktuálne informácie. Užite si leto v Malackách naplno!